Om företaget

fåtölj-benVårt företag, Ben Ber, har funnits sedan 2011, och arbetar idag i medvind. De första åren var svåra, men nu har vi börjat få ordentlig fart på beställningarna. Mycket tack vare att de kunder som anlitar oss inte är sena med att rekommendera oss till vänner och bekanta. Vi satsar inte så mycket på reklam, utan tror att förr eller senare kommer ett företag som erbjuder kvalitetsprodukter att lyckas nå ut. Reklam kan sälja undermåliga produkter ett tag, men förr eller senare kommer bakslaget. Vi har dessutom inte velat växa alltför snabbt, då det skulle kunna påverka kvalitén på våra produkter negativt. Visst vill vi växa, men då ska det vara på våra villkor och i en takt vi känner oss trygga med. ”Upp som en sol, ner som en pannkaka” är en situation vi vill undvika till varje pris.

Vi som startade Ben Ber är Joel Bernér och Anders Benting. Den skarpsynte kan där se varför vi heter som vi heter. Vi lärde känna varandra när vi gick i snickarskola tillsammans, och under utbildningens gång växte tanken på att starta ett företag tillsammans fram. Vi var till att börja med osäkra på vad vi ville tillverka. Målet var att hitta vår egen nisch, fylla ett behov som inget eller få andra företag gör. Exakt när och hur vi kom på idén om högkvalitativa ben till möbler är vi inte längre säkra på: det var något som växte fram gradvis helt enkelt. För även om det finns de som säljer ersättningsben till möbler, så handlar det sällan eller aldrig om riktigt hantverk.

Vi har nu funnits i över tre år, och även om vi till att börja med knappt kunde leva på Ben Ber så har vi nu nått så pass långt att vi kan ta ut en anständig men blygsam lön till oss själva. Dessutom har vi nu också två heltidsanställda och en halvtidare. Och även om marginalerna inte är stora, så har vi inga tvivel om att Ben Ber kommer att fortfarande existera om tjugo år. Vi tror på Ben Ber, vilket glädjande nog också våra kunder gör.