Man ska inte göra det svårare än det behöver vara

Att driva ett företag som tillverkar ben handlar inte bara om det praktiska, alltså själva tillverkningen, utan i allra högsta grad också om en massa administrativa saker. Det är mycket pappersarbete och många dokument som ska hållas reda på. Sådant kommer man inte undan, men som alltid så finns det bättre och sämre sätt att göra saker på. Om man hittar ett sätt som gör det hela enkelt så spar man tid som man istället kan lägga på de roligare delarna – att tillverka ben!

AM System
För att förenkla kvalitetsarbetet på företaget har vi valt att använda oss av AM System. AM System är kvalitetsledningssystem hjälper till att förbättra rutiner och skapa ordning och reda. Systemet är uppbyggt i tre delar. I ärendehanteringssystemet hanterar man till exempel reklamationer, leverantörsbedömningar, supportärenden och liknande. I dokumenthanteringssystemet finns policyer, rutiner, protokoll, instruktioner, avtal och annat. Den tredje delen är ett underhållssystem där man får en överblick över företagets underhåll och vem som ska göra vad, till exempel vilka oljor en maskin behöver och när det ska underhållas.

Det här är en molntjänst vilket gör det hela väldigt enkelt och smidigt eftersom allting alltid finns tillgängligt i molnet. Det är lätt för alla att hålla koll på vad som gäller och vi känner helt klart att det här ger oss en mycket bättre överblick och sparar oss en hel del tid. Man ska inte göra det svårare än det behöver vara, och AM System är ett bra exempel på det. Det är definitivt något vi kan rekommendera till andra företag, och då inte enbart till sådana i vår egen bransch utan faktiskt till de allra flesta företag. Hos AM System kan man välja ett eller flera av tjänstens program för att anpassa systemet efter behoven på arbetsplatsen. Har man till exempel ingen användning för ett underhållssystem så väljer man helt enkelt bort det. Tjänsten är färdig att använda direkt och man får också testa den kostnadsfritt så att man enkelt kan se om det är något som passar ens företag.

Det finns förstås många sådana här hjälpmedel som man kan använda sig av för att göra företagandet enklare och vi har också provat några andra varianter som vi inte riktigt har varit lika nöjda med. Det gäller ju att hitta det som passar företaget bäst, och det är just att AM System är så lättanvänt och att det går att anpassa efter ens verksamhet som gör att vi har fallit för just det. Så det är ett tips till er andra där ute som söker ett kvalitetsledningssystem som både är enkelt, snyggt och dessutom prisvärt.

Tiden vi spar på att slippa hålla på med krångliga system kan vi istället lägga på att utveckla oss, designa nya ben och göra företaget ännu bättre! Just nu är vi inne i ett spännande skede där det är på gång att komma en hel del nytt i sortimentet. Om ni är nyfikna på vad det är så ska ni hålla ögonen öppna här på bloggen då vi framöver kommer att presentera våra nyheter här.