Nya ben kan skydda golvet

Det är kanske inte oväntat att vi här på Ben Ber rekommenderar folk att byta ben på sina möbler, av en mängd olika skäl. Men det är helt enkelt i syfte att upplysa och informera allmänheten om benens betydelse för möbler, på olika sätt. En upplyst konsument är en konsument som kan göra rationella och medvetna val, val som konsumenten kommer att vara nöjd med i det långa loppet. Här kommer vi därför att presentera ytterligare ett problem som ”fel” sorts möbelben kan orsaka – skador på golvet.

Det handlar då först och främst om tyngre möbler (exempelvis sängar) vars ben är för ”spetsiga”, och tyngden därför fokuseras på små områden. Det gör att om en säng står på samma plats en längre tid så kommer den att lämna efter sig märken i golvet, och i värsta hand förstöra det. Hur pass allvarligt beror på vilken typ av golv det är och hur tung sängen är. Men det är tyvärr alltför vanligt att sängar har ben som inte riktigt är tillräckligt breda för att undvika att påverka golvet negativt.

Därför vill vi rekommendera våra specialtillverkade ben med en stor bas, som fördelar tyngden över ett betydligt större område. Vissa tycker att det inte alltid ser så bra ut (vi håller inte med), men rent praktiskt så är dessa ben överlägsna när det gäller att hålla golvet i gott skick. Se efter själv där din säng står. Har sängbenen börjat lämna märken efter sig i golvet? I så fall är det en god idé att byta, för det kommer bara att bli värre och värre.